На Факултету инжењерских наука свечани пријем за 303 бруцоша

На Факултету инжењерских наука, на коме се школује највећи број студената Униврзитета у Крагујевцу, приређен је свечани пријем за 303 бруцоша.

Од 2010. године овај факултет има нови смер рачунарска техника и софтверско инжењерство, као и аутомобилско, урбано и војно индустријско инжењерство.

Дипломе Факултета инжењерских наука од оснивања ове образовне установе стекло је преко 6500 академаца, на различитим нивоима студија, од инжењера првог степена до доктора наука.

У овој школској години уписана је 59. генерација студената машинског инжењерства са 184 бруцоша, 9. генерација студената војно-индустријског инжењерства са 33 бруцоша.

Индексе је добило и 27 бруцоша шесте генерације аутомобилског и урбаног инжењерства, као и 59 студената четврте генерације рачунарске технике и софтверског инжењерства.

Овај факултет може да се похвали модерним наставним плановима и програмима као и квалитетним наставним кадром.

У име града добродошлицу у академски свет бруцошима је пожелео проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Компанија Милановић инжењеринг је 2001. године започела сарадњу са Факултетом инжењерских наука, релизујући бројне заједничке пројекте.

Крагујевачки Универзитет са својих 12 факултета чија су седишта у шест градова централне Србије, данас броји око 20.000 студената, којима стручна знања и вештине преноси око 1500 наставника и сарадника.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *