Медицински тим из Крагујевца стигао у Нови Пазар

Регионални координатор Министарства здравља за ковид пандемију, грудни хирург професор доктор Слободан Милисављевић, стигао је у Нови Пазар на челу тима крагујевачких лекара, како би помогли лекарима новопазарске Опште болнице у организацији и збрињавању пацијената оболелим од корона вируса.

Тим стручњака из Крагујевца дошао је у Нови Пазар на захтев директора Опште болнице Меха Махмутовића.

Више од 60 медицинских радника у болници у Новом Пазару заражено је корона вирусом.

”Ово је већ друга екипа лекара из Крагујевца која за последњих недељу дана долази у Нови Пазар“, рекао је директор Опште болнице Мехо Махмутовић.

Он је истакао да је помоћ искусних лекара: анестетичара, инфектоолога, анестезиолога, од великог значаја посебно у моменту препуних болничких капацитета на инфективном, грудном, очном и ушном одељењу и с обзиром на чињеницу да се од јуче у Општој болници лече и најтежи пацијенти на стационарним респираторима.

Регионални координатор Министарства здравља за КОВИД пандемију Милисављевић похвалио је руководство Опште болнице, цео медицински кадар и како је казао, пожртвованост и знање које су унели у лечење ове тешке пандемије која је задесила цео свет.

Лекари Опште болнице у Новом Пазару почели су да раде са најтежим пацијентима који су на респираторима.

У овој здравственој установи наводе да се пацијенти из Новог Пазара већ лече у Крагујевцу и Београду и додају да је велики притисак за одлазак оболелих у друге здравствене центре у

Србији, иако пацијенти примају исту терапију, а новопазарска Општа болница има, како тврде, идентичну заштитну опрему и респираторе, као и друге медицинске установе у Србији.

Припремила новинарка РТК Нина Бајић

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *