Завршено пријављивање за манифестацију „Отворена дворишта“

Градска туристичка организација Крагујевац и ове године организује традиционалну манифестацију „Отворена дворишта“, током које ће се бирати најлепша дворишта у четири категорије: најлепши детаљ, најлепше етно двориште, најлепши парк двориште и најлепше двориште.

Ове године, пријавило се око 60 домаћинстава из Шумадије.

Стручни жири, који ће чинити представници Градске туристичке организације, Центра за пољопривреду и рурални развој и Јавног комуналног предузећа Шумадија, обићи ће сва пријављена домаћинства.

Најлепша дворишта бираће се у четири категорије: најлепши детаљ, најлепше етно двориште, најлепши парк двориште и најлепше двориште.

За власнике најлепших дворишта обезбеђене су вредне награде.

У Градској туристичкој организацији Крагујевац подсећају да се манифестација „Отворена дворишта“ организује и на територији општина Кнић и Баточина, па ће се бирати и победници на нивоу региона.

Најбољима ће признања бити додељена у јулу.

Циљ ове традиционалне манифестације, подсећају организатори, да се уреде сеоска дворишта и очисте сеоске депоније, али и да домаћини буду чувари традиције и тако допринесу развоју сеоског туризма.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.