Међународни салон урбанизма у Крагујевцу

Међународни салон урбанизма, 29. по реду биће одржан у Крагујевцу од 10. до 13. новембра. Међународни салон урбанизма, 29. по реду биће одржан у Крагујевцу од 10. до 13. новембра.

Позив за учешће је отворен за чланове Удружења урбаниста Србије, заинтересоване организације и појединце са подручја Републике Србије као и одговарајућа професионална предузећа из иностранства.

Генерални покровитељи су: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Град Крагујевац, као и градови Београд, Нови Сад, Ужице, Косовска Митровица и Бања Лука.

Салон урбанизма је традиционална годишња манифестација Удружења урбаниста Србије која представља смотру најзначајнијих актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања, пројектовања и реализације.

Целокупна или делимична поставка Салона, презентује се у градовима покровитељима и другим градовима у земљи и иностранству.

Град Крагујевац је домаћин овогодишњег 29. Међународног салона урбанизма.

Први пут имаће два модела организовања салона.

Учесници салона моћи ће да изложе свој рад, а пријављено је око 150 радова, и да у оквиру 12 категорија, конкуришу за три награде из сваке области, као и велику награду Салона.

На 29. Међународном салону урбанизма, Јавно предузеће Урбанизам Крагујевац, предложиће петнаестак просторних планова подручја, генералних урбанистичких планова, планова детаљне регулације, истраживања и студије из области просторног и урбанистичког планирања.

Урбанизам Крагујевац представиће се и са планом парка Буковичка бања, Рисовача пећине, централне зоне у Лепосавићу.

Значајне просторне целине у Крагујевцу Кошутњачки вис, затим урбанистички пројекти спортске дворане у Книћу и фискултурне сале школе у Гружи, наћи ће своје место на Међународном салону урбанизма.

Ту је и низ студија које ова установа ради као што су студије високих објеката за подручје новог Генералног урбанистичког плана Крагујевац. Студија за Аутобуску станицу са идејним решењем.

Новина је да ће Салон имати поставку која ће бити на сајту Урбанизма.

Сваки посетилац сајта моћи ће виртуелно да погледа Међународни салон урбанизма, јер ће се радови презентовати електронским путем.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *