Мирна новогодишња ноћ

Новогодишња ноћ у Крагујевцу протекла је без икаквих проблема. Према подацима Полицијске управе, није било нарушавања јавног реда и мира и извршења кривичних дела.

Запослени у Служби за хитну медицинску помоћ имали су уобичајен број интервенција, без тежих случајева, док су припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде интервенисали само два пута.

Службе које су дежирале у ноћи за нама данас је обишао градоначелник Крагујевца Радомир Николић, у пратњи сарадника и представница Женске одборничке мреже у Скупштини града.

Традиционални обилазак служби које су дежурале у новогодишњој ноћи започет је посетом крагујевачкој полицијској управи.
Према речима начелнце Јасмине Рајковић, новогодишња ноћ била је мирна. Није било случајева нарушавања јавног реда и мира или извршења кривичних дела.

Евидентирано је неколико саобраћајних незгода, али без озбиљнијих последица и што је најважније, кажу у полицији, није било возача у алкохолисаном стању. Они који су у најлуђој ноћи попили неку чашицу више, користили су услуге таксиста.

Новогодишња ноћ била је мирна и за припаднике Ватрогасно-спасилачке бригаде. Крагујевачки ватрогасци имали су две интервенције, у којима није било повређених и настрадалих.

Сусрет са градоначелником и његовим сарадницима, припадници ове службе, који су у 2017. интервенисали око 1.800 пута, искористили су да изразе захвалност локалној самоуправи на свему што чини за њих, али и да укажу на проблеме са којима се суочавају.

У Управи за ванредне ситуације очекују да ће током ове године услови за рад бити знатно бољи, а први корак на том путу је преузимање четири ватрогасна возила обезбеђена из донације.

У новогодишњој ноћи, као и свих претходних, дежурале су и екипе Завода за хитну медицинску помоћ, које на терену и у амбуланти нису забележиле озбиљније случајеве.

Како се могло чути приликом сусрета запослених у овој служби са градоначелником и његовим сарадницима, један од већих проблема Завода је недовољан број екипа.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изразио је задовољство радом дежурних служби у новогодишњој ноћи. Он је у разговору са представницима Полицијске управе, Ватрогасно-спасилачке бригаде и Завода за хитну медицинску помоћ, рекао да ће локална самоуправа, у складу са могућностима, и убудуће радити на решавању њихових проблема.

У пратњи градоначелника, осим његовог заменика Ивице Момчиловића и председника Скупштине града Мирослава Петрашиновића, биле су и представнице Женске одборничке мреже у градском парламенту.

Градоначелни и његови сарадници пожелели су запосленима у Хитној помоћи, полицији и ватрогасцима да им ова година на свим пољима буде боља и успешнија од претходне и да имају што мање посла.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *