Млади и активни – изађимо из сенке

Јавна дебата „Млади и активни – изађимо из сенке“ , у организацији Центра за самостални живот особа са инвалидитетом, одржана је у просторијама Центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“.

Разговарало се о људским правима младих са инвалидитетом, а дебату су водили чланови Дебатног клуба крагујевачког Правног факултета.

Будући правници, чланови Дебатног клуба, кажу да су и сами били изненађени бројношћу проблема са којима се овај део популације сусреће. Сматрају да није проблем у правној регулативи, већ у њеној примени.

Циљ оваквих окупљања, према речима организатора, је оснаживање и активно укључивање младих у промовисању људских права особа са инвалидитетом и повећању толеранције у срединама у којима живе.

Локална самоуправа, према речима градске већнице задужене за здравствену и социјалну заштиту Гордане Дамњановић, чини напоре да се овој популацији изађе у сурет, али и да нека њихова права у граду на Лепеници још нису остварена.

Крагујевачка дебата, као и истоимене у Јагодини и Чачку, одржане су у оквиру програма „Млади, једнаки и активни – градимо заједнице које поштују различитост“, а подржала их је Канцеларија за људска и мањинска права.

Приредила новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.