Млади истраживачи савременог друштва – у сусрет Европској ноћи истраживача

У оквиру пратећег програма „Европске ноћи истраживача“, у Научном клубу центра за образовање Крагујевац, ученици средњих школа имали су прилику да учествују у сесији „Млади истраживачи савременог друштва“ – ЕУ ћоше.

Овај програм средњошколцима приближава искуства младих људи, који су у европским земљама стекли знања о новим пословним културама, развоју пословања, као и конкурсима за академске програме у иностранству.

Ове године се пут до научног петка, односно „Европске ноћи истраживача“, обележава посебним активностима Научног клуба Центра за образовање Крагујевац.

Свакога дана од 23. до 27. септембра млади имају прилику да учествују у програмима који промовишу вредности културног наслеђа.

За средњошколце је тако припремљен програм који носи назив „Млади истраживачи савременог друштва“ – ЕУ ћоше, у коме је учествовало двоје младих, који су путем студентских размена и конкурса еразмус програма стекли искуства у пословном и научном сектору.

Посредством видео позива, из Атланте је своје утиске пренео Марко Недељковић, који је на постдокторским студијама у Сједињеним Америчким Државама.

Своја искуства учесницима је пренела и Милица Јовановић млада предузетница из Крагујевца, која се недавно вратила из Португала.

Организатори су припремили бројне занимљиве садржаје за централну манифестацију Ноћ истраживача, која ће бити одржана у петак, испред Прве крагујевачке гимназије.

Тема овогодишње Ноћи истраживача, која ће бити одржана у 19 градова Србије је „Природно и културно наслеђе – будућност“.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *