Могућност наплате ратне одштете из Другог светског рата

Представници Заједнице Удружења жртава Другог светског рата Србије, у сарадњи са крагујевачким Правним факултетом, организовали су трибину са грађанима Крагујевца и Шумадијског управног округа на тему: “Жртви дати статус жртве – реалност потраживања и могућност наплате ратне штете из Другог светског рата”.

Циљ ове трибине је да се укаже грађанима Србије на претрпелу штету у Другом светском рату, као и могућим начинима да се реше преостала питања ненаплаћеног потраживања.

На трибини су се грађанима Крагујевца обратили представници Заједнице удружења жртава Другог светског рата и професори Правног факултета у Крагујевцу, са намером да пронађу најадекватније решење за наплату обештећења за штету коју је нанела немачка ратна машинерија и њени савезници у Другом светском рату.

Они су нагласили да пројекат наплате ратне штете треба да буде проглашен пројектом који ће бити од националног значаја.

Заједница удружења жртава Другог светског рата Србије, у сарадњи са потомцима учесника у Другом светском рату, жели да исправи вишедеценијску неправду нанету свим жртвама, речено је на трибини.

Ова трибина, подржало је од Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања кроз истоимени пројекат.

Заједница удружења жртава Другог светског рата Србије, следеће недеље, састаће се са министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Могућност наплате ратне одштете из Другог светског рата”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *