„Моја прва плата“ – подршка привреди и запошљавању младих

Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата” коју спроводи Национална служба за запошљавање има за циљ подстицање запошљавања младих и пружање подршке привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

Пријава за послодавце траје до 25. септембра, док незапослени до 30 година, са радним искуством до 9 месеци или без њега, могу да конкуришу од 1. до 15. октобра.

За незапослене са средњом школом предвиђена је накнада од 20 хиљада динара, док ће они са факултетском дипломом добијати 24 хиљаде динара. За 108 отворених радних позиција у Крагујевцу до сада се пријавило 80 послодаваца

Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за ИТ и електронску управу и Привредне коморе Србије, Влада Републике Србије и Национална служба за запошљавање покренуле су програм „Моја прва плата“.

Циљ је подстаћи запошљавање младих незапослених особа до 30 година старости, без радног искуства и допринети решавању проблема недостатка кадрова у приватном и јавном сектору.

За мање од 9 месеци кандидати ће стећи радно искуство и биће оспособљени за самостални рад без ментора. Пријава за послодавце траје до 25. септембра, а незаполени ће моћи да конкуришу од 1. до 15. октобра.

Право учешћа на конкурсу имају незапослени са евиденције Националне службе. Они који нису на евиденцији, а желе да конкуришу, могу да се пријаве на евиденцију незапослених пре попуњавања конкурсне документације.

Незапослена особа може да се пријави код више послодаваца и тиме стекне могућност да касније по позиву, бира радно место. Селекција кандидата почиње 16. октобра, док ће се уговори потписивати од 7. новембра до 8. децембра.

За незапослене са средњом школом предвиђена је накнада од 20 хиљада динара, док ће они са факултетском дипломом добијати 24 хиљаде динара.

Дефинисана су и ограничења за послодавце, па тако предузеће које има до 5 запослених може да прими само једног кандидата из програма „Моја прва плата“, у фирмама у којим ради између 5 и 14 људи, могуће је ангажовање два кандидата, док послодавци који имају више од 15 радника могу да приме 20 одсто од укупног броја запослених.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.