“Моја Србија на знаковном језику 2”

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа, у својим просторијама у Ердоглији, организовало је трибину у оквиру пројекта “Моја Србија на знаковном језику 2”, на којој се разговарало о приступачности институција културе овом делу популације.

Проблем је, кажу, препознат али у реализацији потоји низ пропуста.

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа организовало је низ излета и обишло бројне знаменитости у Србији, али је на све водило и своје тумаче знаковног језика, јер је искуство указивало на то да места која посећују још увек нису прилагођена квалитетном праћењу садржаја за чланове овог удружења.

Трибина намењена запосленима у музејима Крагујевца и Тополе, као и туристичким радницима имала је циљ да ове мањкавости ублажи.

Трибина је организована у оквиру другог дела пројекта „Моја Србија на знаковном језику“, који за разлику од првог, за који је новац стигао из републичке касе, овога пута финансира локална самоуправа.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *