На Другом фестивалу одбојке наступило неколико стотина младих одбојкашица

У фискултурној сали Друге крагујевачке гимназије одржан је други Фестивал одбојке за девојчице.

Овај одбојкашки турнир који је окупио више од 300 младих одбојкашица из Крагујевца, Јагодине и Уба, организује Одбојкашки клуб Максволеј.

Окупљњем бројних домаћих екипа, организатори желе да покажу колико је овај спорт популаран код девојчица, али и да промовишу одбојку код деце и младих.

На Другом фестивалу одбојке наступило је неколико стотина младих одбојкашица. 

Бивша одбојкашица, а сада тренер Одбојкашког клуба Максволеј, Катарина Марисављевић Баруџић каже да је трунир организован за девојчице узраста од првог до четвртог разреда основне школе и да су учествовале 24 екипе.

Фестивал одбојке посетио је Предраг Стевовић, члан Привременог органа града Крагујевца, који је нагласио да Крагујевац има среће да има довољан број деце у овом спорту и да је у одбојци и највећа регрутна база.

У Крагујевцу постоји велико интересовање за женску одбојку, а кључ свега може бити и успех српске репрезентације.

Како је најављено, град ће наставити да мотивише младе да се баве спортом, како кроз подршку у организацији спорстких догађаја, али и кроз улагања у спортску инфраструктуру.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *