На ФИЛУМ-у почео 14. Међународни научни скуп о српском језику

Филолошко – уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу организовао је 14. Међународни научни скуп “Српски језик, књижевност и уметност”.

Током тродневне манифестације која је окупила око 200 учесника из неколико земаља Европе, биће презентовано 300 реферата.

Традиционални Међународни скуп у организацији Филолошко- уметничког факултета отворен је у Свечаној Сали ректората Универзитета у Крагујевцу.

Ове године научни скуп има четири тематске целине: лингвистичку, књижевно-антрополошку и две уметничке: теорија музике и примењена ликовна уметност.

За три дана, колико скуп траје, биће изложено 200 реферата учесника из 30 институција из земље и иностранства.

Један од учесника скупа, Виолета Јокић са Катедре за етномузикологију Факултета музичке уметности у Београду, представила је свој рад о спектакуларизацији фрулашке праксе на примеру Милинка Ивановића.

Међунардни скуп ове године окупља излагаче из Републике Српске, Бугарске, Хрватске и Италије, што чини скоро пловину учесника.

Поред њих, у Крагујевцу су присутни и представници свих државних Универзитета из Србије, као и две приватне високошколске установе.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *