На Клиници за кардиологију формиран кардиохируршки конзилијум

Кардиохируршки конзилијум састављен од кардиохирурга Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и кардиолога Универзитетског клиничког центра Крагујевац почео је са радом у септембру.

Циљ је да се скрати време потребно за поставље дијагнозе најтежим кардиолошким болесницима који се лече у УКЦ Крагујевац.

Сваког уторка од 12 часова у овој здравственој установи организује се кардиохируршки конзилијум за пацијенте Клинике за кардиологију Универзитетског клиничког центра Крагујевац, којима је неопходан наставак лечења на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Између ове две установе успостављен је видео линк у реалном времену. Самим тим Универзитетски клинички центар је добио и кардиохирурга, који своју консултацију даје овој здравственој установи.

Сва потребна документација и дијагностика обавља се на Клиници за кардилогију Универзитетског клиничког центра Крагујевац чиме се омогућује болесницима да у овој здравственој установи добијају термин за кардиохируршко лечење на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Овом процедуром, значајно се скраћује време од постављања дијагнозе најтежим кардиолошким болесницима који се лече у Универзитетском клиничком центру Крагујевац, до упућивања на даље кардиохируршко лечење у Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *