На матуру без аутомобила!

Агенција за безбедност саобраћаја организовала је у Средњој стручној школи трибину у оквиру кампање „На матуру без аутомобила“.

Крагујевачки средњошколци били су у прилици да се упознају са могућим последицама у случају вожње у пијаном стању и неодговорног понашања у саобраћају.

Статистика каже да годишње у Србији више од стотину младих изгуби живот у саобраћајним несрећама, док се у време матурских прослава догоди на десетине незгода у саобраћају углавном због вожње у пијаном стању.

Многи матуранти су возачи и њихово неодговорно понашање може скупо да кошта и друге учеснике у саобраћају.

Из тог разлога Агенција за безбедност саобраћаја покренула је кампању „На матуру без аутомобила“.

Како би донекле осетили опасност у аутомобилу, средњошколцима су на располагању били симулатори превртања и чеоног судара.

Младима је представљен и значај употребе сигурносног појаса у аутомобилу што у многим ситуацијама пружа довољну заштиту за путнике.

Један од циљева кампање Агенције за безбедност саобраћаја је да се повећа проценат употребе сигурносног појаса који је на нашим путевима далеко испод светског просека.

Крагујевачки матуранти били су у прилици да присуствују предавању на коме су говориле и жртве саобраћаних незгода.

Оне су поручиле младима да је довољан један тренутак непажње или неодговорне вожње да дође до трагедије или да им се живот потпуно промени.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *