На територији Крагујевца биће уписано преко 2.500 првака

Упис деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину званично је почео 1. априла.

Због пандемије корона вируса, родитељи и ове као и предходне године могу електронским путем да закажу термин за упис и тестирање детета, путем услуге еЗаказивање на порталу еУправа.

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам година.

Ове године то је генерација рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године.

Према подацима Републичког завода за статистику, бић уписано 66.864 деце.

У Крагујевцу, заједно са Шумадијским управним округом, биће уписано више од 2.500 првака.

Разговор са дететом обавља психолог, односно педагог школе на матерњем језику детета, применом стандардних поступака и инструмената, препоручених од надлежног Завода, односно овлашћене стручне организације.

Упис првака траје до 31. маја, с тим што у зависности од школе и обавеза родитеља, будући прваци могу да се упишу и после тог датума.

Уколико родитељ има додатних питања у вези са заказивањем термина, може се обратити контакт центру Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *