Нада Колунџија наступила у Крагујевцу

Концертна сезона Музичког центра Крагујевац настављена је у Универзитетској галерији наступом пијанисткиње Наде Колунџије.

Концерт је део турнеје под називом „Уздах/издах звука“ на којој уметница провише свој троструки ЦД са пратећом књигом.

Концертна пијанисткиња и промотер савремене музике до сада је одржала преко хиљаду концерата широм Европе и света.

На својим концертима Нада Колунџија представља дела класика 20. века али врло често програм обогати и неким од дела домаћих композитора.

Карактеристика њених наступа је свирање препарираног клавира и клавира играчке што код публике изазива посебно интересовање.

Концерт у Крагујевцу део је турнеје по Србији на којој пијанисткиња промовише свој троструки ЦД праћен књигом под називом „Уздах / издах“ .

За издање „Мала антологија музике за клавир 1914.- 2014.“ Нада Колунџија добила је награду Албум године 2017. коју додељује ревија Музика класика.

Наша пијанисткиња у својој завидној каријери гостовала је на бројним фестивалима и добитница је интернационалних награда и признања.

Албум који је промовисала пред крагујевачком публиком помогли су Министарство културе и информисања и СОКОЈ.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *