Највише ваучера за одмор издато у Крагујевцу

За субвенционисани смештај за одмор у Србији до сада се пријавило више од 60 хиљада грађана.

Више од половине захтева поденли су пензионери, а највише ваучера издато је у Крагујевцу.

Највеће интересовање влада за смештај на Копаонику, у Пролом бањи и Сокобањи.

Право на ваучер, у износу од 15 хиљада динара, има 200 хиљада људи.

Близу 100 хиљада грађана, који су у јануару аплицирали за ваучере од пет хиљада динара, такође имају право на коришћење нових ваучера и од данас могу поднети молбе за додатних 10.000 динара.

За само један дан од када је Влада Србије определила нових 200 хиљада ваучера за субвенционисани смештај за одмор у Србији у износу од 15 хиљада динара, примљено је више од 60 хиљада захтева за коришћење ваучера.

Опредељени новац може се потрошити за услуге смештаја у трајању од најмање пет ноћења, а повећање новчаног износа за 10 хиљада динара омогућава корисницима да резервишу и полупансион уколико угоститељски објекат то нуди.

Иако су грађани Крагујевца, са којима смо ми разговарали, подељеног мишљења о коришћењу субвенционисаног одмора у Србији, званични подаци показују да је највише захтева за коришћење ваучера поднето управо у крагујевачким поштама.

Крагујевац је за туристе последњих година интересантна дестинација. Осим великих фестивала који се одржавају током лета, најпосећенији је комплекс у Шумарицама, затим затворен и отворени базени и Ботаничка башта, а посетиоци су у прилици да обиђу и сеоска домаћинства у околини која се баве етно туризмом.

Право на ваучер имају пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, радно ангажовани чија примања не прелазе 70.000 динара, ратни војни инвалиди као и носиоци пољопривредног газдинства.

Сви заинтересовани који желе да преузму ваучере потребно је да са уверењем, личном картом и резервацијом у угоститељском објекту, дођу у пошту и попуне захтев. Њима ће ваучери бити испоручени на кућну адресу.

За одмор у Србији опредељено је укупно 300 хиљада ваучера, од чега 200 хиљада ваучера у вредности од 15 хиљада динара и 100 хиљада ваучера у вредности од 10 хиљада динара за грађане који су у јануару  остварили право на ваучер од 5 хиљада динара.

Захтев за додатних 10 хиљада динара грађани могу да поднесу од данас са потпуно истом документацијом.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је да је ово значајан помак ка убрзању развијања угоститељске привреде у Србији.

Рок за коришћење ваучера у износу од 5 хиљада динара је 20. новембар ове године, док  ваучере од 10 и 15 хиљада динара треба искористити до 31. октобра 2022. године.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.