Комбинованим тестом завршена мала матра

Решавањем комбинованог теста, ученици осмог разреда данас су завршили полагање мале матуре.

У Крагујевцу је малу матуру полагало више од 1600 свршених основаца.

Прелиминарни резултати биће доступни на порталу Моја средња школа 1. јула, док ће коначни резултати завршног испита бити објављени 5. јула.

Будући средњошколци су у претходна два дана решавали тестове из матерњег језика и математике, а последњег дана завршног испита, полагали су комбиновани тест који обухвата питања из пет предмета – историја, географија, биологија, хемија и физика.

Мали матуранти кажу да тест није био тежак и да очекују добре резултате који ће им помоћи да упишу жељену средњу школу.

Осмаци Основне школе „Станислав Сремчевић“ су малу матуру полагали у својој школи заједно са свршеним основцима из школе „Трећи крагујевачки батаљон“.

И поред оправданог страха због учесталих дојава о постављеним бомбама, сва три дана завршног испита су протекла без проблема.

На порталу Моја средња школа ће 1. јула бити доступни прелиминарни резултати завршног испита, док ће коначни бити познати 5. јула. Након тога, ученици ће моћи да подносе своје листе жеља за упис у средњу школу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.