Наставници Трговинско угоститељске школе кувају за угрожене

Хумана акција коју је покренула Фејсбук страница „Помоћ Крагујевчанкама“ и организовало Удружење „Банка хране“ има за циљ да наугроженијој категорији становништва у Крагујевцу до кућне адресе донесе оброк.

Због великог броја Крагујевчана који су се јавили за помоћ, акцији су се придружили и наставници Трговинско угоститељске школе „Тоза Драговић“.

Од почетка увођења ванредног стања велики број угрожених породица остао је без нормалних услова за живот.

Како би и они најугроженији имали бар један оброк днево, грађани окупљени на фејсбук страници „Помоћ Крагујевчанкама“ покренули су хуману акцију припремања куваних оброка.

Удружење „Банка хране“ и кувар Ђорђе Бубања свакодневно припремају педесетак оброка за своје суграђане.

Капацитети су били мали због великог броја позива угрожених, па су се овој акцији придружили и наставници Трговинско-угоститељске школе „Тоза Драговић“, али и кувари Хорека асоцијације Крагујевац.

У овој средњој школи се свакодневно припремају оброци и дистрибуирају онима којима су најпотребнији.

Акцији су се придружили донатори који су обезбедили намирнице за спремање оброка, као и појединци који су помогли у дистрибуцији хране.

У просторијама Трговинско-угоститељске школе свакодневно се припрема велики број оброка по рецептури стручног кадра.

Оброци су предвиђени за све угрожене који нису обухваћени системом социјалне заштите и који немају чланове породице који би им помогли.

Чланови Невладине организације „После кише“ и волонтери свакодневно помажу у одвожењу хране, док је град Крагујевац обезбедио возило како би оброци лакше и брже стигли до корисника.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *