Наступом Елине Дуни и Бориса Ковача затворен овогодишњи ЕСТАМ

Наступом триjа Елине Дуни и квартета Бориса Ковача затворен је овогодишњи Светски музички фестивал ЕСТАМ.

Фестивал је успешно реализовао наступе музичких извођача из земље и региона и наишао на позитивне реакције публике.

Крагујевчани су уживали у музици разних поднебља комбинованој са модерним звуцима, а све то у организацији Студентског културног центра.

Елина Дуни, певачица швајцарско-албанског порекла, позната је европској сцени по специфичној музици коју ствара.

Крагујевачкој публици представила се ауторским делима у којима је спојила традиционалне албанске песме и џез. На новом пројекту су јој се придружили гитариста Роб Лафт и акордеониста Гент Руши.

Организатори фестивала су задовољни овогодишњом посећеношћу ЕСТАМА. Циљ је био да представе крагујевачкој публици трендове на светској сцени и покажу да српски уметници могу да стану раме уз раме са престижним светским извођачима.

ЕСТАМ је и ове године окупио заљубљенике у музику разних поднебља. Током два дана публика је имала прилике да чује домаћи састав Сиринкс, да ужива у свингу са елементима попа Фатиме Спар, да се упозна са традиционалном балканском музиком у џез руху Елине Дуни, али и да послуша како камерна музика Бориса Ковача звучи са примесама музике Медитерана.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *