Непрописно коришћење клима уређаја је кажњиво

Градска управа за инспекцијске послове и комуналну милицију спроводи низ активности у погледу редовних и ванредних инспекцијских надзора.

Једна од контрола односи се на коришћење клима уређаја у Крагујевцу које због високих дневних температура раде готово нон-стоп. За непрописно коришћење клима уређаја прописане су и новчане казне.

Клима уређаји због високих дневних температура раде и дању и ноћу. Ипак, уређаји би требало да буду постављани на начин којим се не доводи до оштећивања саме зграде, суседне зграде и не угрожава безбедност грађана и околине.

Уколико нису постављене на законом прописан начин, спољне јединице уређаја за грејање и хлађење мораће да буду уклоњене са фасада свих зграда и да се инсталирају тако да немају утицај на непосредно окружење.

Власнике клима уређаја могло би скупо да кошта уколико је црево са кондензованом водом изведено директно на фасаду или тротоар.

Казне које су предвиђене градском одлуком о комуналном реду износе 5000 динара за физичка лица, 30000 динара за предузетнике, док је казна за правна лица 50000 динара.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

2 thoughts on “Непрописно коришћење клима уређаја је кажњиво”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *