Незаборавни новогодишњи концерт

Крагујевчани су и ове године били у прилици да прате новогодишњи концерт Симфонијског оркестра, који је организовао Музички центар.

Хол Друге крагујевачке гимназије био је мали да прими све љубитеље класичне музике.

Најбољи крагујевачки музичари у холу Друге гимназије приредили су бројним љубитељима класичне музике још један незабораван концерт. Изведена су дела Моцарта и Бетовена. Част да диригује оркестром имао је Владимир Милић.

После успешног наступа Симфонијског оркестра током Ђурђевданских свечаности, новогодишњи концерт организовао је Музички центар како би заокружио још једну музичку сезону.

Организација концерата класичне музике део је стратегије града како би се обогатио културни живот и на тај начин култура приближила Крагујевчанима, посебно младима. Овакве садржаје публика је прихватила са посебним одушевљењем.

Крагујевчани, свих генерација, испунили су хол Друге крагујевачке гимназије и још једном потврдили наклоњеност према класичној музици.

Прилику да поново уживају у сличном жанру имаће 26. децембра када ће у Првој гимназији наступити камерни оркестар „Шлезингер“ и певачица Наталија Бабић који ће извести популарне светске хитове.

Извештава новинарка РТК Саша Стаменић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *