Први кораци у роботици

У основној школи „Радоје Домановић“, у Крагујевцу почела је са радом радионица програмирања и роботике, на којима основци могу савладати прве кораке из програмирања.

Експериментисање у науци и техници, прилагођено деци узраста од 11 до 14 година, кроз овакав програм додатно је мотивисало ученике, оцењују педагози али и полазници занимљиве радионице.

Наставник Милош Милосављевић и његови мали програмери, са много ентузијазма, користе прилику да своје знање и вештине прошире.

Међу основцима постоји велико интересовање за бављење поменутим активностима.

Бесплатно могу да савладају прве кораке из програмирања и практичне примене стечених знања, захваљујући роботима.

Радионица програмирања и роботике почела је са радом ове јесени. У основној школи „Радоје Домановић“ популарна је у свим разредима.

Без обзира на то што се организује суботом, ученици радо похађају овај програм који им помаже да савладају основна знања из програмирања или утврде градиво за предстојећа такмичења. Тражи се и час више.

Поред основне школе „Радоје Домановић“, истоветна радионица се уторком одржава и у школи „Станислав Сремчевић“ за ђаке осталих градских школа које немају сличан програм.

Поред ангажовања наставника Милоша Милосављевића, реализацију популарне радионице опремом су помогли родитељи и један од највећих кабловских оператера.

За напредни ниво програмирања неопходна су додатна средства, па је свака помоћ иниституција и појединаца добродошла.

Миленијумци, како се већ зове генерација деце рођене у 21. веку, воле и наклоњени су технолошким предметима, па зато и не чуди што је приликом уписа у средње школе овај смер најтраженији.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *