Никола Ерић, запослен у ЗЗЗР-у биће враћен на посао

Спорна ситуација која је настала у Заводу за здравствену заштиту радника Застава Крагујевац поводом отказа уговора о раду Николи Ерићу, иначе председника синдикалне организације “Слога” добиће позитиван епилог, односно Ерић ће бити враћен на посао.

То је резултат скоро двочасовног разговора представника свих синдикалних организација које делују у Крагујевцу са руководством Завода.

Директор Медицине рада Антоније Димитровски је нагласио да је пресудни аргумент да се Ерић врати на посао, био тај што је добар и дугогодишњи радник, а обострани пропусти, како је истакао, морају бити исправљени за добробит Завода. Представници синдиката су се сложили са овим закључком.

Испред Завода за здравствену заштиту радника Застава, подршку лидеру Синдикалне организације “Слога” у Заводу пружиле су колеге са нивоа централе Синдиката, али и регионални повереник Уједињеног гранског синдиката Независност, представници Синидиката компаније Фијат, фабрике Застава оружје, градског комуналног сектора, као Југослав Ристић председник Савеза самосталних синдиката Крагујевац који је имао најзначајнију улогу у преговорима који су са директором уследили током дана.

Састанку је претходила конференција за медије на којој су синдикални лидери најавили тужбе и заједничке протесте, да би после преговора са руководством Медицине рада председник Удружења Синдиката Србије “Слога” Жељко Веселиновић изјавио да ће тужбе бити повучене, као потврда постигнутог компромиса.

Директор Завода Антонио Димитровски примио је делегацију синдикалних лидера, као и Николу Ерића, који је отказ добио због објављивња на друштвеним мрежама снимка ранијег састанка представника синдиката Медицине рада са директором током борбе за опстанак ове здравствене установе.

Аутор спорног снимка није Никола Ерић, који је како наводе синдикалци седео у првом реду и није могао физички да снима, већ неко из публике. Аутор неовлашћеног снимка не може се поуздано утврдити.

Са овим аргументима синикални лидери су отишли код директора Димитровског. Исцрпни разговори су завршени позитивним исходом. Ерић ће бити враћен на посао.

Ово је други случај током последња три месеца да су синдикални лидери у крагујевачким фабрикама добили отказ, али и други случај њиховог повратка на радна места захваљујући синдикатима и успешним разговорима са директорима.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *