Николић: Значајна улагања у инфраструктуру

Буџет града Крагујевца за 2019. годину износи 7,1 милијарди динара.

Према речима градоначелника Радомира Николића, значајна средства из градске касе биће издвојена за капиталне инвестиције и саобраћајну инфраструктуру.

Издвајања из градске касе за социјалу, здравство и школство остају на истом нивоу, док ће у путну инфраструктуру бити уложено више новца – 500 милиона динара из буџета и 7,5 милиона евра из ЕБРД – а.

То се у буџету не види, јер банка директно уплаћује средства извођачу радова. Биће обновљена комплетна механизација Нискоградње, реконструисана зграда Тржнице са подземном гаражом, а у плану је и 100 аутобуских стајалишта. Све то финансираће комунална преузећа која су у међувремену стављена на ноге, каже градоначелник Крагујевца, Радомир Николић.

Од 23,7 милиона колико је у овом тренутку задужење града код пословних банака, мимо ЕБРД – а, 10 милиона је отишло на рефинансирање старих кредита. Три милиона евра је ново задужење.

Основицу за буџет за 2019. чинили су приходи из ове године у износу од 5,2 милијарде динара.

Почетком 2019. очекује се продаја имовине у вредности око 700 милиона динара. Тај износ је увећан за краткорочне кредите, пренета средства по различитим пројектима и трансферна средства.

Резултат је буџет од преко 7 милијарди динара, објаснио је Николић.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *