Нова кадровска решења

Одборници Скупштине града на шестој редовној седници локалног парламента, усвојили су предлоге аката из области просторног и урбанистичког планирања, Иницијативу за проглашење заштићеног подручја градског парка „Језеро Бубањ“, као и предлоге одлука о програмима контроле у области јавног здравља.

Именован је главни градски урбаниста, као и директори Апотекарске установе, Књажевско-српског театра и Завода за заштиту споменика културе.

На дневном реду данашње седнице, сазване након тромесечне паузе, нашло се 38 тачака, а најдуже се расправљало о предлозима аката из области просторног и урбанистичког планирања.

Опозиција је негодовала због изостанка образложења од стране представника предлагача, са чиме се сложио и градоначелник Никола Дашић.

Опозициони одборници су изразили бојазан да ће на скверу код болничке капије бити изграђена бензинска пумпа и да је то разлог измене Плана генералне регулације „Центар – Стара варош“.

Предлог иницијативе за проглашење заштићеног подручја градског парка „Језеро Бубањ“, усвојен је једногласно.

Расправљало се о кредиту Европске банке за обнову и развој, који је Крагујевцу одобрен 2015. године, као и о Програму локалног економског развоја града за период од 2021. до 2023. године.

Одлуком већине одборника за главног градског урбанисту изабран је Иван Радуловић, дипломирани инжењер архитектуре запослен у Јавном предузећу „Урбанизам“.

Нови директор Књажевско-српског театра је Младен Кнежевић, члан ансамбла најстаријег позоришта у Србији, док ће на челу Завода за заштиту споменика културе у наредне четири године бити Ненад Карамијалковић, досадашњи заменик директора Спомен парка „Крагујевачки октобар“.

Настрадали радник Техничко-ремонтног завода, Дејан Ковачевић, данас је и званично добио улицу у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *