Крагујевчанке путем друштвених мрежа покренуле низ хуманитарних акција

У жељи да помогну грађанима Крагујевца којима је помоћ најпотребнија група жена различите старосне доби, образовања, занимања и породичног статуса, организовала се под називом Помоћ Крагујевчанкама.

Баве се волонтерским радом и настоје да помогну грађанима који су болесни, сиромашни или им је потребна било каква врста помоћи.

Крагујевчанке које су се активирале имају намеру и жељу да помогну људима у невољи.

Недавно су и званично основале удружење „Помоћ Крагујевчанкама“ па из дана у дан организују хуманитарне акције које су усмерене на вишечлане породице са децом, старије, болесне и сиромашне. До сада су покренуле низ акција.

Једна од њих уступила је стамбени простор у коме ће организовати рад удружења.

У плану је много тога, наводе Крагујевчанке и позивају све суграђане да помогну колико могу.

Њихово хумано ангажовање подржале су чланице најстарије хуманитарне организације – Коло српских сестара, Банка хране, али и појединци и групе грађана.

Иначе, Крагујевац је препознатљив као хумана средина у Србији имајући у виду да је велики број волонтера укључен у рад Градске организације Црвеног крста.

Крагујевчани су најхуманији у Србији када је реч о добровољном давању крви, а у последње време показали су велику хуманост и грађанску солидарност са родитељима којима је била потребна велика сума новца за лечење деце у иностранству.

Удружење „Помоћ Крагујевчанкама“ прикључило се акцијама бројних удружења у граду, са циљем да, како кажу, нико не буде гладан, сиромашан, болестан и несрећан.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *