Нова локација за добровољне даваоце крви

Добровољни даваоци крви од 30. априла драгоцену течност могу дати на новој локацији – у згради преко пута Зеленгоре, на углу улица Светозара Марковића и Карађорђеве, сваког радног дана од 8 до 13 сати.

У Градској организацији Црвеног крста подсећају да се акција организује у складу са свим епидемиолошким прописима и уз поштовање свих мера заштите од ширења Корона вируса.

Крагујевачки Црвени крст позива све пунолетне ученике да се одазову акцији и положе свој „матурски испит хуманости“ и тако помогну, можда и вршњацима, који су нажалост болесни, а њихова крв им је једини лек.

Од почетка увођења ванредног стања Градска организација Црвеног крста поред помоћи најугроженијој категорији становништва у храни и лековима организовала је и акцију доборвољног давања крви.

Акција се спроводила у хотелу Зеленгора, сваког радног дана од 8 до 13 сати.

И у условима ванредног стања добровољно давање крви је организовано у складу са свим епидемиолошким прописима.

Од 30. априла добровољни даваоци крви драгоцену могу дати на новој локацији, у згради преко пута Зеленгоре, на углу улица Светозара Марковића и Карађорђеве.

Лекари, волонтери и чланови крагујевачког Црвеног крста напомињу да је давање крви потпуно безопасно и да све здраве особе старости од 18 до 65 година могу да дају крв.

Поред тога што можемо неком спасити живот, давање крви је здраво и за организам даваоца.

Из Црвеног крста Крагујевац посебан апел упућују матурантима који су напунили 18 година да дођу и први пут дају крв и тако се укуључе у ову хуману акцију.

То је један од начина да се, и у време епидемије Корона вируса, трансфузијско лечење одвија несметано.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *