Нова улагања министарства здравља у УКЦ Крагујевац

Државни секретари минстарства здравља Александар Стефоски и Зоран Радовановић најавили су данас нова улагања у Универзитетски клинички центар Крагујевац и подсетили да је у предходном периоду уложено близу 200 милиона динара од којих је око 150 милиона опредељено за опремање ангио сале и набавку новог скенер апарата.

У овој медицинској установи терцијалног нивоа  лечи се око 2 милиона грађана Србије, а за хоспилатилазију је опредељено 1180 лежајева.

Оперативни блокови враћају се у стару функцију након  пандемије корона вируса, а на Клиници за хематологију  убудуће ће се обављати пресађивање коштане сржи.

Почетак радова на реконструкцији УКЦ-а,  што представља капиталну инвестицију у Крагујевцу,  почиње наредне године.

Клинике за радиологију добила је нови скенер апарат.

Добра  дијагностика у 21. веку  незамислива је без најсавременијих медицинских апарата који у великој мери  омогућавају лекарима да  што пре дијагностикују болест и хитно примене лечење.

Ангио сала је једна од најмодернијих у региону а  за ове медицинске дијагностичке машине које имају немерљив значај за рад запослених у Универзитетском клиничком центру и лечење пацијената из државне касе издвојено је 150 милиона динара.

Министарство здравља је издвојило 200 милиона динара за Универзитетски клинички центар. 

Ова медицинска установа терцијалног типа  може се сврстати раме уз раме са  високо котираним  медсицинским установама у региону.

Универитетски клинички центар претрпео је огроман притисак током корона вируса јер су у овој установи били  хоспитализовани најтежи ковид пацијенти.

Одмах по јењавању пандемије радило се на успостављању старог режима рада као пре короне.

У јуну су потпуно реновиране три операционе сале, а комплетна столарија на Клиници  за неурологију ће ускоро бити замењена.

Представници ресорног министарства присуствовали су почетку радова на изградњи цркве у кругу УКЦ-а, а свечано полагање камена темељца обавио је Епископ шумадијски господин Јован са свештенством и лекарима.    

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *