Нова возила за Хитну помоћ

Град Крагујевац издвојио је из градске касе близу осам милиона динара, за куповину два специјализована возила која ће употпунити возни парк Завода за хитну медицинску помоћ.

Екипе ове медицинске установе на терену брину о око 300 хиљада пацијената, па ће набавка нових возила омогућити ефикаснији рад дежурних екипа које медицински збрињавају пацијенте у градским насељима, приграду и селима.

Возила су стигла у Завод за хитну медицинску помоћ.

За неколико дана биће запосленима на располагању и на првим теренима, после завршетка административних послова и регистрације.

Завод за хитну медицинску помоћ распоже са 24 возила.

У сваком тренутку екипе спремно дочекују позив здравствено угрожених пацијената са територије града Крагујевца.

Свако возило у просеку пређе око 300 хиљада километара годишње, а током 24 сата екипе хитне медицинске помоћи се одазову на 60 до 100 теренских позива.

Два нова специјализована возила за које је град обезбедио преко седам милиона осамсто хиљада динара са плаћеним ПДВ-ом опремљена су кардиолошком столицом, носилима и кисеоником.

Град Крагујевац раније је,обезбедио је пет нових путничких аутомобила и два опремљена комби возила за потребе Хитне медицинске помоћи.

Према речима градске већнице за здравство и социјалну политику, Гордане Дамњановић, од 1. јануара, односно до почетка примене новог закона када ће све медицинске установе прећи у републичку надлежност, град Крагујевац у овој области има низ планова.

Ново набављена специјализована возила биће укључена у рад Завода за хитну медицинску помоћ за неколико дана.

Обнављање возног парка је од виталног значаја за рад екипа које осим пружања хитне медицинске помоћи одвозе непокретне болеснике у бањска лечилишта, на дијализу, у хипербаричну комору или на неку од клиника где се после указане хитне медицинске помоћи наставља њихово даље лечење.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *