Нове цене одржавања зграда и накнаде за управнике

Минимални износи трошкова текућег одржавања за стамбени и пословни простор на територији града Крагујевца увећани су за 50 до 70 динара, а инвестиционог одржавања за 30 до 80 динара.

Коригована је накнада за професионалне управнике, а нове цене се примењују од маја месеца.

Нови минимални трошкови текућег и инвестиционог одржавања зграде и њених делова, као и накнаде за професионалног управника резултат су исклађивања ових износа са висином просечне нето зараде у Крагујевцу за претходну годину.

С обзиром на то да је према подацима Републичког завода за статистику у току 2023. у Крагујевцу дошло до пораста просечне нето зараде, самим тим је дошло и до повећања минималних износа ових трошкова.

По истом основу је коригована и накнада за професионалне управнике у стамбеним и стамбено-пословним зградама.

Усклађивање минималних износа трошкова за текуће и инвестиционо одржавање и накнаде за професионалног управика са кретањем просечне нето зараде, предвиђено је Законом о становању и одржавању зграда.

Локалне самоуправе утврђују минималне износе ових трошкова, али у пракси та цифра може да варира, у зависности од стамбене заједнице.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *