Обука за запослене у локалној самоуправи на тему „Дискриминација и антициганизам”

Обука за запослене у институцијама на тему „Дискриминација и антициганизам” одржана је у Крагујевцу.

Обуку у оквиру пројекта Социјална инклузија за достојанствен живот Рома и других осетљивих група у Републици Србији 2023-2026, у партнерству са Градом, организује Екуменска хуманитарна организација из Новог Сада.

Обука „Дискриминација и антициганизам” намењена је свим службеницима запосленим у локалној самуправи.

Град Крагујевац четврти је по реду у комe Екуменска хуманитарна организација одржава обуке на тему циганизма као појаве у нашем друштву.

Тежња организатора је да утиче на сузбијање ове појаве и да се она искорени.

Град Крагујевац је у септембру потписао Споразум са Екуменском хуманитарном организацијом из Новог Сада у оквиру пројекта Социјална инклузија за достојанствен живот Рома и других осетљивих група у Републици Србији за период 2023. до 2026. године.

Обуке за запослене државне службенике на тему „Дискриминација и антициганизам”, у организацији Екуменске хуманитарне организације, након Крагујевца, настављају се у Ковину, Нишу и Великој Плани, чиме ће се ова организација зокружити циклус обука у седам локалних самоуправа са којима има партнерство.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *