Нови рендген апарат за Дом здравља у Баточини

Дом здравља у Баточини добио је нови рендген апарат који ће знатно унапредити дијагностичке, али и превентивне прегледе.

Ова здравствена установа наставиће и у будућности са занављањем дотрајале и недостајуће опреме, како би се унапредио квалитета рада, односно пружања здравствених услуга пацијентима.   

Дом здравља у Баточини поседује медицинску опрему неопходну за пружање услуга пацијентима у оквиру примарне здравствене заштите.

Између осталог, ту су два ултразвука, али и биохемијски анализатор који више није у функцији.

У плану је да у Дом здравља ускоро стигне нови, јер ће наставити са занављањем дотрајале и недостајуће опреме.

Рендген апарат нешто старије генерације, захваљујући донаторима, замењен је новим и он ће знатно унапредити дијагностичке, али и превентивне прегледе пацијената.

Средства за опремање и реконструкцију комплетне рендген сале  обезбедила је локална самоуправа.

На здравствену заштиту у оквиру Дома здравља могу да рачунају и мештани околних насеља која припадају овој општини.

Осим становника општине Баточина, Дом здравља збрињава и пацијенте који територијално не припадају овој општини, што је посебно изражено у служби педијатрије и гинекологије.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *