У Дечјем одмаралишту на Копаонику од почетка године око 4.500 ноћења

Пандемија корона вируса одражава се на функционисање крагујевачког Центра за образовање, у чијој је надлежности и Дечје одмаралиште на Копаонику.

Стручна усавршавања, семинари, радионице и друге активности реализују се углавном онлајн, док се у одмаралишту, које је отворено за туристе, доследно примењују све прописане мере заштите од заражавања Ковидом 19.

Крагујевачки Центар за образовање, годину дана након проглашења пандемије Ковида 19, може да се похвали низом успешно организованих активности, прилагођеним условима које диктира епидемиолошка ситуација.

Захваљујући онлајн платформи, набављеној крајем прошле године, стручни семинари за запослене у образовању организују се у дигиталном формату, а о квалитету и успешности њихове реализације сведочи посећеност ових програма.

На сличан начин функционише и Научни клуб.   

Због епидемиолошке ситуације, током прошле године остварен је мањи број ноћења у одмаралишту на Копаонику.

У прва два и по месеца 2020. евидентирано је 8.500 ноћења, а од марта до децембра само 2.000.

Сличан тренд је настављен и у 2021.

Иако је број гостију далеко испод оног из ранијих година, у одмаралишту се константно ради на подизању квалитета услуге.

Запослени у Центру за образовање се надају повољнијој епидемиолошкој ситуацији, како би могли да се врате организовању активности у њиховом изворном облику, који подразумева директан контакт.

То ће, такође, довести до пораста броја туриста у одмаралишту на Копаонику, што ће се позитивно одразити на пословање центра.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.