Нови студијски програми на Економском факултету у Крагујевцу

Како би се након завршених студија што пре запослили и финансијски осамосталили, млади пажљиво бирају факултете које ће уписати.

Универзитет у Крагујевцу будућим бруцошима нуди широк спектар студијских програма, а за који ће се определити, зависи од њихових жеља и афинитета.

На Економском факултету у понуди су још два нова студијска програма за које влада велико интересовање.

Нови студијски програм на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу је Економија и пословно управљање, а студенти који се опредељују за овај смер изучавају предмете из области макро економије, пословног управљања, маркетинга, рачуноводства, финасија и туризма.

Нови студијски програм је и Пословна информатика, а студенти који заврше основне студије на овом програму стичу звање дипломираног пословног информатичара.

На Економском факултету Универзитета у Крагујевцу наводе да је интересовање за нове студијске програме велико јер се отвара могућност да после завршених студија академци буду професионално ангажовани.

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу је успоставио пословну сарадњу са финансијским сектором, компанијама, као и градским предузећима, у којима студенти могу да обављају стручну праксу. То је најбољи начин за примену знања стеченог током студија.

Једна од веома важних активности Економског факултета је и програм мобилности.

Размена студената и наставног кадра са иностраним факултетима има немерљив допринос за научно- истраживачки рад у свим областима које се изучавају на Економском факултету.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *