Почиње упис у Основну музичку школу у Крагујевцу

Након успешног пријемног испита за средњу, Музичка школа ”др Милоје Милојевић” у Крагујевцу током маја организује и пријемни испит за основну музичку школу.

Први разред Основне музичке школе ове године би требало да упише око 250 ученика.

Пријемни испити за средњу музичку школу су реализовани протеклог  викенда и за одсек Извођач класичне музике пријавило се 29 кандидата, док се њих 23-оје пријавило за одсек Музички дизајн и теоретски одсек.

Након уписа у средњу, Музичка школа ”др Милоје Милојевић” у Крагујевцу уписује и ученике основне музичке школе.

Пријемни испити за упис биће организовани наредна три викенда током овог месеца, а пријављивање кандидата врши се онлајн, преко сајта школе.

Пријава за први термин истекла је јуче, пријаве за други термин отворене су до 18. маја, док ће кандидати за трећи термин моћи да се пријаве до 25. маја.

Први разред Основне музичке школе ”др Милоје Милојевић” у Крагујевцу ове године би требало да упише око 250 ученика.

На пријемном испиту за проверу музичких способности врши се провера слуха, провера музичке меморије, провера осећаја за ритам, провера физичких предиспозиција, као и разговор са кандидатом.  

Начин полагања пријемног испита, распоред и термини биће објављивани два дана пре наведених термина на сајту, као и на званичној школској ФБ страници.

Резултати пријемног испита ће бити познати 5. јуна, а одмах иза тога следи упис ученика у први разред Основне музичке школе.

Музичка школа ”др Милоје Милојевић” у Крагујевцу има око 900 основаца и око 150 ученика средње школе и спада у ред највећих музичких школа у Србији.

У свом саставу има издвојено одељење у Книћу, а у току је поступак верификације издвојеног одељења у Рачи који који би требало да буде завршен до почетка нове школске године.  

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *