Обележен Светски дан музике у Крагујевцу

Поводом Светског дана музике, а у оквиру „Арсенал феста“, данас је за све љубитеље музике одржан бесплатан концерт на коме су наступили бендови: Парампашчад, Миле Кекин и певачица Андреја Курелец Кошавић која је наступила са Дарком Рундеком и његовим бендом.

Светски дан музике на Главној бини Арсенала од 21 сат обележиће наступ Крагујевачког оркерстра Акордеониста.

Светски дан музике, ове године у Крагујевцу, обележен је у склопу „Арсенал феста“.

Први дан лета и најдужи дан у години, идеална је прилика за извођење бројних концерата које приређују како музичари професионалци, тако и музичари аматери широм света под ведрим небом.

Ове године, у Крагујевцу испред Прве крагујевачке гимназије организован је концерт бендова: Парампашчад, Миле Кекин, певачица Андреја Курелец Кошавић која је наступила са Дарком Рундеком и његовим бендом.

Арсенал фест, за девет година постојања, наметнуо се као један од најзанимљивијих, најрелевантнијих и наперспективнијих летњих фестивала на отвореном у Србији, бившој Југославији и овом делу Европе уопште.

Дарко Рундек пренео нам је утиске са синоћњег концерта.

Иначе Светски дан музике први пут је обележен 1982. године, а покретач овог догађаја било је Министарств за културу Републике Француске.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *