Обука конобара и увођење ХАСАП стандарда

Ради унапређења угоститељских услуга у Крагујевцу, Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља организовала је, уз помоћ сертификованих тренера, стручну обуку конобара и увођење ХАСАП стандарда.

Пројекат ће бити завршен у марту наредне године.

Пројекат “Подршка угоститељском сектору са територије града Крагујевца у ублажавању последица пандемије ковида 19“, реализује Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, у партнерсту са локалном самоуправом.

Обука је организована за 21 угоститељски објекат, а уз помоћ консултаната, угоститељи могу да добију ХАСАП стандард уколико испуне одређене критеријуме.

Друга активност односи се на обуку за сомелијере, или како га многи називају, занимање будућности.

Реч је о врхунском познаваоцу винске културе који гостима даје препоруке и послужује одређено вино, уз одређено јело.

Стручна обука и увођење стандарда требало би угоститељима да обезбеди одрживост пословања, јачање конкурентности и прилагођавање новим тржишним околностима.

Од почетка пандемије изазване корона вирусом, угоститељство је један од најугроженијих сектора.

Овај пројекат се финансира у оквиру програма Европске уније за локални развој – ЕУ ПРО ПЛУС, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге, у партнерству са Министарством за европске интеграције.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *