Од 8. до 12. децембра грађанима на увид урбанистички пројекат Севернe обилазницe

Јавна презентација урбанистичког пројекта Северна обилазница око Крагујевца планирана је за 8. децембар и трајаће до 15. децембра.

Заинтересовани грађани из пет насељених подручја, од границе Јовановца и Цветојевца до Ђурисела, биће у прилици да поставе питања службеницима који ће бити одређени из Управе за урбанизам и имовину града Крагујевца.

Цео поступак ради се по садашњем Закону о експропријацији.

Увид у урбанистички пројекат Северна обилазница око Крагујевца грађанима је омогућен на два начина.

Заинтересовани ће моћи на сајту града да погледају трасу будуће саобраћајнице, или доласком у Управу за урбанизам и имовину уколико желе непосредне одговоре од службеника на сва питања која их евентуално занимају. Траса обилазнице је позната.

Радови на овој магистрали се очекују и раније и не би требало да ометају одвијање саобраћаја у приграду и граду.

Северна обилазница око Крагујевца је пројекат од националног значаја.

Са њеном изградњом више неће постојати транзит кроз град.

Пројектована брзина кретања возила је 100 километара на сат у четири траке. То значи да ће се из правца Баточине ка Краљеву и Чачку за око 20 минута пролазити око Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *