Од почетка године у Србији у саобраћају страдало 430 особа

У Србији је од почетка године у саобраћајним несрећама живот изгубило 430 особа што је за 11 мање у односу на исти период лане, речено је данас на конференцији у Београду поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

„Имајући у виду да је прошла година била година короне, где смо добар део времена били закључани, односно имали мере које су подразумевале мање кретања, очекивали смо да ће се ове године, с обзиром на такве мере, повећати број саобраћајних незгода“, рекао је директор Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић на конференцији у Старом двору.

Прецизирао је да су прошле године у Србији у саобраћајним несрећама погинуле 492 особе и сигуран је да ћемо ову годину завршити са барем 20 мање погинулих него 2020. године.

„Прошле године су страдале 492 особе и то је најмање од када се прати стање безбедности саобраћаја“, истакао је Пешић и додао да је добро то што се број погинулих последњих година смањује.

На конференцији су говори и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, начелник Управе саобраћајне полиције за Град Београд Недељко Муњас и водитељка Деа Ђурђевић, која је почетком 2019. године доживела тешку саобраћајну несрећу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *