Од сутра појачана контрола саобраћаја, посебно због вожње под дејством алкохола и дроге

Од 5. до 11. децембра саобраћајна полиција спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја, која ће бити усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Акција појачане контроле саобраћаја се од 5. до 11. децембра истовремено спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саопштио је МУП.

Како се наводи, саобраћајна полиција у Србији ће, током акције, сваког дана ангажовати све расположиве алкометарске уређаје, као и уређаје за контролу присуства психоактивних супстанци у организму

Од почетка 2022. године, због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 57.100 возача, што је за 11.000 више у односу на прошлу годину, а чак 10.580 возача задржано је на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

У истом периоду, у службеним просторијама задржано је и 2.330 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, што је за 1.000 више у односу на исти период прошле године.

Министарство унутрашњих послова, поводом предстојећих слава и празника, апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *