Одељење за друштвену бригу о деци у МЗ Аеродром

Због епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса корона, а у циљу спречавања ширења инфекције, грађанима је омогућено да комуникацију са јавним службама обављају електронским или телефонским путем, како би лични контакт са запосленима у тим службама био сведен на минимум.

Иако ову могућност нуди и Одељење за друштвену бригу о деци, грађани се, ипак, о начину остваривања одређених права информишу у просторијама овог одељења, у Месној заједници Аеродром.

Одељење за друштвену бригу о деци које се налазило у вртићу “Бамби”, након почетка радова на реконструкцији овог објекта, измештено је у Дом самоуправљача, а потом у просторије Месне заједнице Аеродром.

С обзиром на врсту послова који се обављају у овом одељењу, комуникација са грађанима је неизбежна, а сваки лични контакт, због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, представља ризик од заражавања.

Због тога је грађанима омогућено да се о начину остваривања својих права информишу телефонском или електронским путем.

У Одељењу за друштвену бригу о деци, између осталог, обрађују се захтеви који су утврђени Законом о финансијској подршци породици са децом.

У поверене послове од стране државе, спадају дечји и родитељски додатак и породиљско одсуство, док изворне послове, које прописује јединица локалне самоуправе, чине шира права у односу на она која предвиђа закон.

Из Градске управе апелују на грађане који долазе у просторије Одељења за друштвену бригу о деци да поштују превентивне мере, носе заштитну маску и одржавају физичку дистанцу, и тако спрече ширење инфекције вирусом корона.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *