Огромно интересовање за бесплатне прегледе

Министар здравља у Влади републике Србије Златибор Лончар, изјавио је јуче да је интересовање грађана за бесплатне превентивне прегледе, који се обављају у 104 здравствене установе широм Србије, велико.

У акцију се укључио и Клинички центар Крагујевац, а гужве испред ординација говоре какво је било интересовање.

Још један, трећи, круг бесплатних лекарских прегледа за грађане широм Србије, почео је јуче ујутру у осам часова, а у првих сат времена прегледано је више од три хиљаде пацијената.

Велико интересовање пацијената за бесплатним прегледом било је и у Клиничком центру Крагујевац.

Бесплатни мамографски прегледи, ултразвук абдомена и прегледи штитасте жлезде, могли су да се ураде и без здравствене картице односно здравственог осигурања.

Да превентивни прегледи имају подршку, потврђују и дугачки редови суграђана испред ординација.

У Клиничком центру Крагујевац рађени су превентивни радиолошки прегледи са ултразвучним прегледом абдомена, превентивни онколошки и онко-хируршки прегледи дојке, превентивни интернистички и ендокринолошки прегледи штитасте жлезде.

Бесплатне прегледе покренуло је Министарство здравља ради ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу.

У првој акцији прегледано је око 6 хиљада људи, док је на следећу акцију дошло скоро три пута више.

У претходној акцији бесплатних прегледа 596 пацијената упућено је на даљу дијагностику и лечење, а то је најбољи резултат целокупног програма.

Министар здравља је истакао да ће данас сви бити прегледани, уз напомену да ће они грађани који не буду стигли на ред добити свој термин у наредним данима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *