Омладински волонтерски пројекти вредности 6,6 милиона динара

Ресурс центар за Шумадијски и Поморавски округ, Удружење грађана за социјални развој Сунце из Крагујевца, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма Млади су закон, расписало је конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката.

Све у циљу подстицања активизма и волонтирања младих.

Кроз програм Млади су закон, ове јесени и зиме млади ће моћи да организују и ураде нешто корисно у свом месту.

Девету годину за редом Министарство омладине и спорта расписује конкурс за финансирање и подршку идеја младих активиста старости од 15 до 30 година.

До марта наредне године биће подржано најмање 88 омладинских волонтерских пројеката широм Србије у износу од 30 до 100.000 динара.

Захваљујући овим пројектима неформалне групе младих и удружења младих уређиваће просторе за младе, спроводити акције заштите животне средине, подстицати хуманост, разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све грађане, активности међугенерацијске солидарности, здравих и безбедних стилова живота.

Уз стручну и техничку помоћ 11 изабраних ресурс центара финансираће се омладински волонтерски пројекти у износу од 6,6 милиона динара.

Од 2010 године, током реализације програма „Млади су закон“, финансирано је више од 1420 омладинских ад хок волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *