Онлајн едукације здравствених радника на ФМН

У складу са савременим трендовима у свим областима медицине, фармације и стоматологије и убрзаним развојем ових наука базираним на новим открићима, неопходно је перманентно образовање здравствених радника свих профила.

Пандемија корона вируса није успорила тај процес, јер је Факултет медицинских наука Универзитета у крагујевцу, који се више од 16 година успешно бави едукацијом запослених у здравству, покренуо онлајн платформу за усавршавање лекара, фармацеута, стоматолога, медицинских сестара и техничара.

Учење на даљину је, због пандемије корона вируса, у последњих годину дана постало редован модел праћења наставе на свим нивоима васпитно-образовног процеса, а могућност да се усавршавају преко онлајн платформе однедавно имају и здравствени радници.

У циљу одржавања континуитета перманентног образовања лекара, фармацеута, стоматолога, медицинских сестара и ехничара, Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу организује континуиране медицинске едукације у дигиталном облику.

Полазници семинара и курсева полажу тестове и добијају одређени број бодова неопходних за обнављање лиценце.

Календар континуираних медицинских едукација на Факултету медицинских наука прави се четири пута годишње, у складу са терминима за акредитацију програма код Здравственог савета Србије.

Тренутно су актуелна три циклуса – први се односи на лечење шећерне болести, други на примарну здравствену заштиту, а трећи на додатке исхрани и нутритивни заштитни процес.

Заинтересовани здравствени радници додатне информације о програмима континуиране едукације на Факултету медицинских наука могу добити на број телефона 034/306-800, а онима који се пријаве преко мејл адресе e-kme@fmn.kg.ac.rs биће омогућено бесплатно решавање теста који носи пет бодова. 

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.