Освежење на језеру у Шумарицама

Због високоих температура у Крагујевцу, велики број грађана потражио је освежење на градским базенима и на језеру у Шумарицама.

Почетак купалишне сезоне је каснио током претходна два месеца, због непрекидних киша. Ипак, последњих дана посетиоци су се вратили крагујевачким купалиштима, која су обогаћена новим спортским и комерцијалним садржајима.

Језеро у Шумарицама деценијама је синоним рекреације и поподневног одмора за многобројне генерације Крагујевчана.

Без обзира да ли су после летовања на мору, или припремајући се тек за пут до морске обале на обали крагујевачког језера решили да се додатно освеже и окупају, посетиоци овдашње купалиште не напуштају. Викендом је нешто већи број купача.

Отварањем Авантура парка на језеру у Шумарицама и нових угоститељских објеката, обогаћена је понуда на најпосећенијем крагујевачком купалишту.

Језеро у Шумарицама, захваљујући свом пространству и великој површини зеленила које га окружује, атрактивна је локација за дневни одмор Крагујевчана, али и посетилаца из других крајева Србије.

Томе доприноси и квалитетна понуда бројних угоститељских објеката, која се због адекватних архитектонских решења, стапају са окружењем. У плану је изградња трим стазе око језера у Шумарицама.

Вештачко језеро у срцу Србије и Шумадије заузима површину од око 22 хектара. Настањен је разноврсним рибљим врстама, што га чини привлачном дестинацијом и за риболовце.

Запослени у Спортском центру „Парк“ осмислили бројне атрактивне садржаје за ово лето. Иако је киша током јуна и јула одложила почетак купалишне сезоне, њен наставак очекује се током августа и септембра.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.