Отказани сви сајмови у Крагујевцу до краја године

Због пандемије корона вируса, отказане су многобројне сајамске манифестације како у свету, тако и у Србији.

У Крагујевцу је, крајем новембра, требало да се организује Међународни сајам туризма и сеоског туризма, али је због повећања броја заражених Ковидом 19 и нестабилне епидемиолошке ситуације ова традиционална сајамска манифестација отказана.

Шумадија сајам је, због актуелне епидемиолошке ситуације, поједине сајамске манифестације које су биле планиране да се одрже на пролеће одложила за јесен, али због противепидемиолошких мера и ванредне ситуације која је идаље на снази у Крагујевцу, сви сајмови до краја године су отказани.

У Градској туристичкој организацији Крагујевац, која је организатор ове сајамске манифестације, истичу да је и за њих отказивање сајма велики губитак, нарочито за сеоски туризам.

У наредном периоду кажу посветиће се снимању промотивних филмова.

У предузећу Шумадија сајам кажу да се придржавају свих прописаних мере заштите и да ће све активности организовати у складу са епидемиолошком ситуацијом, мерама које су на снази и уз сагласност струке.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *