Отворени Дани крагујевачке књиге

У Галерији Народне библиотеке Вук Караџић отворени су шесту годину заредом Дани крагујевачке књиге.

Манифестација је посвећена завичају, разноврсним програмима и приказује крагујевачку издавачку и ставралачку продукцију у 2017. години.

Традиционалном манифестацијом Дани крагујевачке књиге организатори указују на значај издавачке и штампарске продукције књижне и некњижне грађе, која је библиографски обрађена у Завичајном одељењу Народне библиотеке Вук Караџић.

Поред стваралаштва за време трајања манифестације представиће се и аутори који својим различитим интересовањима чувају културу нашег града.

Дане крагујевачке књиге отворио је представник Издавачке куће „Атос“ која је дугогодишњи сарадник библиотеке са искуством од 18 година издавачке делатности.

Сваке године свечано се уручује повеља за најбољу књигу године. Ове године награда је припала монографији Марко Челебоновић у издању Галерије Рима.

Као и претходних година форимиран је стручни жири који је на основу садржине, актуелности, естетских и других квалитета једногласно оценио монографију као најбољу књигу у претходној години.

Крагујевачки уметник, солиста на хармоници Бојан Јовановић одсвирао је неке од традиционалних нумера и својим програмом обогатио прво вече дана посвећених завичају.

Изложбе, трибине, драмски прикази и сви остали програми биће приређени на Галерији Народне библиотеке.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *