Ове школске године настава у ТУШ Тоза Драговић у две смене

Трговинско-угоститељску школу „Тоза Драговић“ у Крагујевцу ове године уписало је 240 ученика који ће бити распоређени у осам одељења.

Због епидемиолошке ситуације, ове године часови и практична настава биће организовани у две смене како би што мањи број ученика истовремено био у школи.

Интересовање за упис у Трговинско-угоститељску школу „Тоза Драговић“ је било на прошлогодишњем нивоу, па је тако свих осам одељења у којима ће се налазити по 30 ученика, попуњено.

Већина ђака искористила је прилику да упис обави електронским путем, док је за оне који су дошли лично упис организован у дворишту школе.

Како би се настава одвијала безбедно, руководство школе одржало је састанак Тима за квалитет рада школе и Педагошког колегијума на коме је одлучено на који начин ће од 1. септембра настава бити организована.

Ученици током школовања имају прилику да похађају и практичну наставу која се делом одвија у школским кабинетима, а делом у угоститељским објектима у Крагујевцу.

У дворишту школе одржан је састанак Актива стручног већа наставника практичне наставе.

Ученици и родитељи имају могућност да се определе на који начин ће ђаци похађати наставу од 1. септембра.

Они који се одлуче за класичну наставу, долазиће у школу у две смене, док ће остали наставу похађати онлајн.

Предност Трговинско-угоститељске школе су велике учионице у којима ће, по препоруци Минстарства просвете, науке и технолошког развоја, на 4 квадратна метра бити по један ученик у једној клупи, што је половина једног одељења, под условом да се цело одељење одлучи за класичну наставу.

У школи су спроведене све прописане мере заштите од ширења Корона вируса и ђаци су добили упутства о обавезама током боравка у школи

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *