„Ово може сваком да се деси“

Зборник текстова „Ово може сваком да се деси“, на тему принудног исељења, чији су аутори активисти покрета „Кров над главом“, представљен је у крагујевачком Студентском културном центру.

Публикација, између осталог, казује на разлоге због којих људи остају без јединог дома и садржи одговоре на низ питања у вези са овом проблематиком.

Да ли је принудно исељење у складу са законом, зашто се неправде према обичним људима дешавају и шта се може учинити поводом тога, нека од питања на које су покушали да одговоре аутори текстова који чине овај зборник.

Написани су на основу искуства из њиховог непосредног окружења, али и тумачења низа прописа.

Аутори сматрају да је право на дом једно од основних људских права, за чије би остварење држава требало да преузме активнију улогу.

То је основна идеја која окупља активисте покрета „Кров над главом“, који у складу са својим склоностима и способностима, помажу оштећенима.

Са летње сцене крагујевачког Студентског културног центра је поручено да је због све чешћих случајева губитка крова над главом, у Србији све више оних који се удружују у борби против стамбеног насиља и неправде.

Солидарност је, кажу, једини начин да се изборимо да право на дом постане реалност.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *